skip to Main Content
Menü

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü

Dünya Engelliler Farkındalık Günü

GÜÇLÜYÜZ AMA YORGUNUZ!

YORGUNUZ ÇÜNKÜ DİRENÇLİ VE GÖZÜ PEK OLMAK ZORUNDAYIZ!

KENDİMİZ İÇİN, AİLEMİZ İÇİN, EŞİTLİK İÇİN, AYRIMCILIĞA KARŞI KOYMAK İÇİN ve

ETİKETLENMEMEK İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK!

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü nedeni ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kemer Belediyesi tarafından düzenlenen iki farklı etkinliğe katıldık.

Her iki etkinlikte de engelli bireylerin karşılaştıkları sorunlar ve çözümlerine yer verildi. İkram edilen yemeğin ardından düzenlenen eğlencelerde çok güzel vakit geçirdik.

Kemer Belediyesinin ilçemizde engellilere yönelik çalışmalar hızla ilerliyor. Aktardığımız sorunlara en kısa sürede çözüm bulmaya çalışıyorlar.

https://www.kemer.bel.tr/tr/haberler/baskan-topaloglu-engelli-bireylerle-bir-araya-geldi.html

Engelsiz-Rota

Engelli çocuklarımıza yönelik hazırlanmış olan psikolojik destek programları haftalık olarak hizmet veriyor. Ve aynı zamanda sosyalleşmeleri adına sürekli etkinlikler düzenleniyor.

https://www.engelsizrota.com/2022/04/08/kemer-belediyesinin-engelli-bireylere-yonelik-calismalari-devam-ediyor/

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile de birlikte çeşitli projeler hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesinin Engelli ve Yaşlı Merkezi de aynı şekilde yıllardır ilçemizdeki engelli vatandaşlara hizmet veriyor. Ve özveri ile isteklerimize çözüm buluyor. Özellikle tekerlekli sandalye kullanan bireylerin ya da herhangi bir sebep ile yürüme zorluğu çeken bireylerin ulaşımı konusunda asansörlü araçlar ile verilen destek bizler için çok önemli.

Hedef biz engelli bireylerin sorunları ile yüzleşmek, bizi anlamaya çalışmak, verdiğimiz mücadeleye değer vermek olmalı. Ancak bunun farkındalığını anlamak ve anlatmak yalnızca bir güne sığdırılmamalıdır.

Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık 1992 yılından itibaren ilan edilen bugünde yapılan bu etkinliklerin amacı bir kutlama değildir.

Amaç, engellilerin mücadelelerini ve başarılarını göz önüne sererek farkındalık yaratmaktır. Erişilebilirlik, sağlık, eğitim ve istihdam gibi platformlarda uğranılan haksızlık ve ayrımcılıklara meydan okumaktır. Empati kurmak ve toplumu bu konuda bilinçlendirmeye teşvik etmektir.

Sosyal devlet anlayışına göre, her engelli bireyin engeli kaldırılamasa da, toplum içerisindeki yaşam standartlarının yükseltilmesi ve refah düzeyinin arttırılması için gerekli çalışmaların yapılması gereklidir. Çevresel ve toplumsal bariyerler kaldırılarak çok daha engelsiz bir yaşam sürdürülebilmesidir.

Engelsiz Bir Yaşam Dileğiyle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top
Ara